RESULTADO : FISOBER “CONCELLO DE VIMIANZO” – CONCELLO DE MOS: 6-1.

FISOBER : Paula, Patri, Nuria, Ana e Barca ; tamén xogaron : Elsa, Noelia, Ylenia, Myrella, Olalla, Eva  e Alba.

MOS : Asun , Silvia, Vanesa, Marga  e Sara; tamén xogaron : Katty, Adriana, Isabel  e Melisa.

ÁRBITRO E MESA : Emilio Losada e Yayo Pájaro.

GOLES : 1-0 Ana,(descanso ), 2-0 Barca, 3-0 Patri, 4-0 Barca, 4-1 Vanesa, 5-1 Ana, 6-1 Nuria.

Un Pavillón de Vimianzo ateigado e entregado  unido a  un Fisober enorme foron a simbiose perfecta para que as da Costa se queden a solo tres puntos do título de Liga Autonómica a falla de tres xornadas despois de golear este sábado   o segundo clasificado o Mos.

Conscientes da importancia do partido os dous equipos saíron totalmente concentrados a pista, pero as locais tentaron impoñer o seu ritmo e o seu xogo.

As primeiras ocasións foron para elas  e así unha chegada por banda de Patri tivo que ser enviada a saque de esquina pola visitante Asun. E casi sin tempo para respirar era Barca a que tiña a opción de abrir o marcador.

As locais seguían o seu e Nuria de forte disparo poñía a proba de novo a Asun os cinco minutos.

Pero rondando os oito minutos de partido chegaron os mellores momentos visitantes a contra que foron ben freados pola meta local Paula. Primeiro foi a visitante Silvia quen recuperou para despois tentar sorprender dende lonxe por encima.Despois foi a perigosa e bulliciosa Vanesa quen se topou con Paula.

Chegábase o intermedio desta metade e de novo Barca non atinaba para adiantar as súas. A resposta visitante non se fixo esperar e de novo Vanesa non era quen ante unha inmensa Paula.

Parece que estes sustos puxeron en alerta a un Fisober que decidiu non dar máis marxe de maniobra as visitantes neste tempo e lanzouse na busca do gol. No minuto trece primeiro Ana lanzaba para que atallase Asun e despois era o turno de Barca.

Achuchaban cada vez máis as locais ata o punto que despois dunha xogada de Patri as de Mos case fan gol en propia porta. E tanto foi o cántaro a fonte que a cinco para o fin as visitantes cometeron penalti.

Nos últimos minutos deste periodo  buscaron un segundo gol sin descanso, dispuxeron de  ata tres contras finalizadas por Nuria pero que non tiveron o premio do gol.

E  na última xogada antes do tempo de lecer unha contra a desesperada xa que remataba o tempo  petou en Elsa e foise amodiño a rentes do pau.

A saída da segunda metade as visitantes decidiron dar un paso adiante conscientes de que se lles escapaba a Liga. Pero como na primeira metade fora  Paula  nesta segunda Eva tamén  estivo inmensa. Ningunha das dúas deron un alo de esperanza o rival.

Os catro minutos Barca tiña a ocasión para o segundo local. A resposta visitante foi por medio da pivote  Katty que bateu no pau de Eva. Pero o partido xa collera un ritmo endiañado e Nuria topou con Asun na contra.

E claro tocaballe disparar as visitantes pero Eva era un muro infranqueable. A resposta do Fisober deulle a opción a Elsa e Ana. Corrían os minutos nun sin vivir e chegaron as últimas grandes opcións no ida e volta para as visitantes pero Adriana ata en dúas ocasións non pudo superar a Eva.

Todo mudou e se clarificou  cando os oito minutos Barca facía o segundo gol local ante o delirio do público.

Xa que logo  as visitantes pediron tempo morto e optaron pola porteira –xogadora como última nave para seguir vivas na Liga. A ruleta rusa foi un manxar para as locais, cada roubo era unha opción de perigo clara, así Nuria ou Patri probaron sorte dende propio campo.

Incluso a porteira Eva estivo en varias ocasión preto do gol. Solo a sete para o fin un disparo da visitante Katty se foi de novo o pau.

Pero o Fisober a contra era mortal e Barca facía o cuarto a sete para o fin. Mos seguía co ataque de cinco e o premio tiverono cun tiro cruzado de Vanesa a cinco para o fin.

Puro espellismo xa que a catro para o fin un roubo de Ana propiciou o seu tiro dende propio campo para poñer o quinto e casi deseguido Nuria facía o sexto.

Dende ahí ata o fin festa nas gradas, e un par de dobre penaltis para as locais nos pes de Noelia e de Ylenia que mandou o seu lanzamento o longueiro.E os dous equipos desexando xa o fin.

O final do partido desatou a festa nas gradas e deixou a solo unha victoria do título de Liga Autonómica o Fisober.