RESULTADO : FISOBER “CONCELLO DE VIMIANZO” – CALCEATENSE. 2-6.

FISOBER : Paula, Elsa, Ana, Noelia e Barca ; tamén xogaron : Myrella, Ylenia, Olalla e Inés.

CALCEATENSE : Alaine, Rocío, Carla, Tania e Verónica ; tamén xogaron : Nuria, María, Clio, Tamara e Sara.

Árbitros : Fco Javier Roldán e Carlos Martínez ; Crono : Emilio Losada.

GOLES : 0-1 Carla, 0-2 Nuria, 0-3 Clio, 0-4 Carla ( descanso ) 0-5 Tania, 1-5 Inés, 2-5 Barca, 2-6 Tamara.

Voltou a competir o Fisober despois de un mes parado, parón da Liga máis xornada de descanso, e voltaba con derrota, nun partido moi disputado, no que tivo as súas opcións, e fixo mellor partido do que finalmente  reflexou o electrónico.

O partido arrancou con case media hora de retraso despois de que o bus das visitantes sufrira un pequeno golpe  sen consecuencias no último peaxe da autopista.

Os dous equipos non puideron case facer quencemento e os primeiros minutos do partido foron de tanteo.

Sen embargo os tres minutos chegou a primeira clara  ocasión visitante. O encontro foi collendo ritmo co paso dos minutos e converteuse nun ida e volta constante con ocasións en ambas porterías. Cun Fisober moi intenso, dende a primeira ata a última xogadora pelexando cada balón.

Pero no minuto dez unha falta na frontal foi aproveitada por Carla para poñer o 0 a 1 no tanteador. Foi un mal presaxio, as locais pasaron os seus peores minutos no partido e pagárono.

Xa que no minuto doce Nuria facía o cero a dous e nese mesmo minuto era Carla a que facía o cero a tres. Moita costa que subir se querían puntuar as locais.

A pesar do duro golpe non se viñeron abaixo as xogadoras do Fisober, arriscaron un pouquiño máis e seguían a ter ocasións para voltar a entrar no partido pero o gol non quería entrar.

Eses riscos que tomaron e a intensidade  provocou que chegaran a quinta falta demasiado cedo  e tiveron o risco do dobre penalti para os últimos minutos.

Entrando no último minuto unha falta na frontal provou o temido dobre penalti e novamente Carla aproveitou a oportunidade para facer un duro e inxusto cero a catro co que se chegou o tempo de lecer.

Cun resultado tan desesperanzador as locais  continuaron  loitando. O igual que na primeira metade as ocasións sucedíanse nas dúas porterías pero parecía que solo querían entrar nunha, xa que minuto catro desta segunda metade Tania facía o quinto gol visitante.

Nese mesmo minuto era Inés a que facía o primeiro gol local, pero con moita incertidume xa que parecía que non quería entrar.

O Fisober seguiu chegando e chegando sobre a portería visitante. Foron sen dúbida os mellores minutos locais, o Calceatense xa non se sentía tan cómodo pero aínda así  avisaban con algunha contra.

Un novo gol non chegou ata que Barca a oito para o fin facía dous a cinco. Abría unha luz para o Fisober que seguía chegando pero  sen materializar e tivo opcións dun terceiro, pero as forzas xa escaseaban, notábase as semanas sen competir e todo o esforzo realizado por todas as locais  sobre a pista.

As visitantes respondían a cada ocasión local, cunha delas. E a ruleta rusa rematou cando Tamara aproveitou a súa para facer o definitivo dous a seis, quizais  unha diferenza  demasiado abultada para o que se viu sobre o rectángulo de xogo.

A próxima semana toca visita a difícil pista do Ordizia que se está a xogar o título de Liga.